Εν συντομια (Χρονοθυελλα, 2012)

Αμάν αμανά τι δεινά Τα Πάθη μετά τ' Ωσανά Στο σύμπαν σας που 'ναι αχανές Ηχεί ο μικρός μου αμανές. Αμάν αμανά τι δουλειά Να σε ξεδιψά μια γουλιά Το βλέμμα της το απλανές Τα λόγια της σαν αμανές...

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Το κέρατο της κατσίκαςΉμουν δεν ήμουν 7-8 χρόνων όταν ένα κρατικό κανάλι πρόβαλε την ταινία. Κάποιες ακατάλληλες σκηνές της αρχής επέβαλαν την...αποπομπή μου ως ανήλικου τηλεθεατή. Η απαγόρευση μα κι οι πρωτόγνωρες ερωτικές σκηνές μ' έκαναν να συγκρατήσω τον τίτλο : "το κέρατο της κατσίκας". Σήμερα μόλις κατάφερα να τη δω ολόκληρη... Με ξάφνιασε ευχάριστα η ποιότητά της. 
Οι επιταγές μιας εκδίκησης, η επιβεβλημένη άρνηση του φύλου, η αποκατάσταση της φυσικής εξέλιξης μέσω του έρωτα,η φανερή βίαιη σχέση σε αντίθεση με την κρυφή τρυφερότητα μεταξύ πατέρα και κόρης, η κυκλικότητα της υπόθεσης -με τον πατέρα να μεταφέρει στην αγκαλιά το ασπροντυμένο παιδί του στην αρχή κοιμισμένο και στο τέλος νεκρὀ- μα κι η πρωτόγονη μαγεία μιας κινηματογραφικής ματιάς, η λιτότητα των διαλόγων, η φυσικότητα των ηθοποιών...μ' έκαναν ένα δόκιμο Μπακογιαννόπουλο σήμερα για να προλογίσω την παρακολούθησή της. 

 Καλή προβολή!