Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ποίημα υπέρ της Ελλάδας

"Ο Γερμανός νομπελίστας, συγγραφέας, Γκούντερ Γκρας έγραψε ένα ποίημα για να αφήσει το δικό του στίγμα όσον αφορά στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας. «Η Ντροπή της Ευρώπης», είναι ο τίτλος του ποιήματος, στο οποίο ο Γκρας καυτηριάζει την Ευρώπη η οποία, όπως λέει, διαπομπεύει την Ελλάδα, εν μεσω της κρίσης του ευρώ.

Το ποίημα που  δημοσιεύεται αύριο, Σάββατο και στην έντυπη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας, ο Γκρας προειδοποιεί την ΕΕ: "Εσυ η Ευρώπη, θα πεθάνεις χωρίς ψυχή, χωρίς τη χώρα που σε δημιούργησε". "
Αναδημοσίευση από enikos.gr

 Τα  αντανακλαστικά ενός ξένου, και μάλιστα Γερμανού, λογοτέχνη υπογραμμίζουν με μεγαλύτερη έμφαση την απουσία  διάφορων μεγαλόσχημων,με ακαδημαϊκές περγαμηνές ελλήνων συναδέλφων του, που όλον αυτόν τον καιρό όχι μόνον δε βρήκαν ούτε ένα στίχο ή ένα λόγο για να στηρίξουν τον ελληνικό λαό, μα επιπλέον συγχρωτίζονταν με πολιτικά πτώματα σε εκδηλώσεις δίνοντάς τους συγχωροχάρτι και "πνευματικό" κύρος  εις άγραν εντυπώσεων...

Κάποια στιγμή η ιστορία θα κρίνει. Και θα είναι αμείλικτη. Οι δάφνες θα μαραθούν. Τα μετάλλια θα θαμπώσουν. Κι οι λέξεις θα πνίγονται στο βήχα από τη σκόνη των βιβλίων τους.